InterNachi Québec AIIICQ. Chargement en cours, veuillez patienter…

Mandatory training, “in person” or virtually via ZOOM – June 06, 2022

AGENDA FOR
June 06, 2022

MANDATORY TRAINING,
“IN PERSON” OR VIRTUALLY VIA ZOOM

8:15 a.m. President’s welcome
8:30 am Training workshop, duration of 2 hours
Qualinet
The objective of the course is to examine problems related to mold as encountered during our inspections, the different steps in the protocol, and the decontamination procedure.
• A kiosk will be installed with samples.
• Prize(s) will be drawn
Moderators: Jonathan Naess with a partnering microbiologist
9:45 a.m. Information workshop, duration of 40 minutes
Gosselin photo Vidéo Inc.
An overview of the latest in video equipment available for building inspections.
• Products on display
• Prize(s) will be drawn
Moderator: To be determined.
10:25 a.m. Break/ visit kiosks, 15 minutes
10:40 a.m. Training workshop, duration 45 minutes
ITM
An overview of measuring instruments that can be very useful during inspections.
• Products on display
• Prize(s) will be drawn
Moderator: Claude Boudreault, Technical representative.
11:25 a.m. Training workshop, duration 35 minutes
Olton Marketing and Communications
Brian will showcase how, as a business partner, he can work with members individually or at the level of the association, to develop successful Marketing initiatives.
Prize(s) will be drawn
Moderator: Brian Olton, President of Olton Marketing and Communications.
12:00 p.m. Lunch break and kiosk visits, duration 1 hour 15 minutes. Note: Lunch is not included. Local establishments are available.
1:15 p.m. Training workshop, duration 1 hour 30 minutes
Health and safety
An overview of health and safety related elements that should be an integral part of our inspections based on the latest regulations.
Moderator: Isabelle Fleury, building inspector and training program director, InterNACHI-Québec/ AIIICQ.
2:45 p.m. Break, duration 15 minutes
3:00 p.m. Interactive session, duration 1 hour 15 minutes
An exam covering a range of elements that must be part of an inspector’s knowledge base and be effectively addressed in our reports. The answers will be shared thereafter with commentaries and questions as applicable.
Moderator: Serge Dubé, V.P. new member evaluation.
4:15 p.m. Closing remarks: Tony Porowski
4:30 p.m. End of the session

Seminar fee:

InterNACHI Quebec / AIIICQ members: $100.00 (PDUs)
Non-Members: $150.00
Students: $50.

As usual, one membership will be drawn from registered InterNACHI members. ($500 value)
In addition, during the training, all registered members will be eligible to win prizes sponsored by Companies presenting today. Finally, all members on location will be eligible for prizes provided by InterNACHI USA.

Real estate brokers and members of other associations are welcome!

Please register online by June 1st, 2022, specifying either virtual attendance or on location.

Location for the training: Holiday Inn Express, 33 boul. De la Cité-des-Jeunes East, Vaudreuil, Québec. J7V 0N3